Om Lilleåmarkedet

OM LILLEÅMARKEDET

 

 

Om Lilleåmarkedet

Lilleåmarked er en årlig byfest i Hadsten.

Det afholdes uge 32 i August.

Markedet bliver arrangeret af Lions Club Hadsten og det blev første gang afholdt i 1977.

Siden begyndelsen har der været et stort kræmmermarked og i de sidste mange år har der været tivoli i og en masse underholdings indslag på festpladsen i Lilleåparken.


Et sikkert indslag hvert år er slaget om Lilleåen, hvilket er tovtrækning hen over åen, til glæde for publikum og for det meste en våd fornøjelse for deltager fra Lions Club Hadsten, Rotary, Hadsten

samt Favrskov Brændevæsen

I det store telt er der spisning og teltfest fredag aften, mens der fredag formiddag arrangeres underholdning for alle børnehave og dagplejebørn i Favrskov kommune.

Overskuddet deles ud til det lokale foreningsliv i det efterfølgende år.

HISTORIE

 

En kreds af initiativrige mennesker I Lions Club Hadsten med bl.a. tidligere skattechef I Hadsten kommune, Henning Stenholt fik I 1977 ideen til at starte et marked med det formål at skaffe midler til støtte for sociale/humanitære- og almene formål, primært I lokalområdet. Henning Stenholt var opvokset på Kjellerupegnen, hvor Hauge Marked, havde sit hjemsted og herfra havde han kendskab til mulighederne for at starte et marked, der kunne bidrage til clubbens formålsparagraf.

De første år afholdtes Lilleåmarkedet på dyrskuepladsen, men efterhånden som markedet udviklede sig fik man tilladelse til at også at inddrage også Lilleåparken i arrangementerne. I dag er kræmmermarkeds aktiviteterne placeret syd for Lilleåen, der løber gennem parken, mens de festlige aktiviteter med teltfest og Tivoli er placeret på arealerne nord for åen. I mange år blev der også udstillet og omsat smådyr på Lilleåmarkedet, men som tiden gik, blev myndighedernes krav til omsætning af smådyr for omfattende og omkostningstunge til at det kunne betale sig at holde denne aktivitet kørende. Gennem alle årene har teltfesten fredag aften i uge 32 altid været et fast indslag. Her har talrige kendte kunstnere med band optrådt til stor fornøjelse for publikum.